29 Aralık 2017 Cuma

Black Mirror



Bundan 10 yıl öncesinde biri size parmak izinizle hatta yüzünüzle telefonunuzu açabileceğinizi söylese nasıl bir tepki verirdiniz? 


Cevabınız koca bir 'YOK DAHA NELER?' olurdu değil mi? 

O zaman garip ve imkansız gelen her şeyin bugün birer birer gerçekleştiği ve bizleri hiç şaşırtmadığı da bir gerçek. Sizlerde sonunda o gerçekle yüzleştiyseniz 4 sezon, 19 bölüm, 19 hikayelik BLACK MIRROR'ı izlemeye davetlisiniz.

Black Mirror benim geç keşfettiğim bir dizi oldu. Instagram da aldığım bir tavsiye üzerine başladığım ilk sezonuyla biraz sıkıldığım fakat sonra ki bölümleri bitirmek için kendimle yarıştığım bir dizi olarak tarihime geçti. Evet ilk sezon da biraz sıkıldım diyorum çünkü alt metini kuvvetli olan bu yapımın anlatmak istediğini çözmeniz ufak bir zamanınızı alabiliyor. Eğer siz de ilk sezonda bırakıp izlemediyseniz mutlaka devamını getirin. Anlattıkları eşsiz doğrulukta. 

Dizi genel olarak tüm dünyada geçiyor. Yani bambaşka bir dünya değil anlatılan. Yakın gelecekte sizin yan sokağınız, bahçeniz, yatak odanız hatta sizsiniz anlattığı. Aralarında yıllardır kullandığımız ve yakın gelecekte kullanacağımız teknolojilerin bulunduğu dünyamız. Teknolojinin kurbanı olacağımız aslında su katılmamış bir gerçek. Olmaya başladığımızı da düşünecek olursak pek imkansız olmayan bir gerçek hemde. 

Yapay zekaya sahip bir robotumuz dahi olduğuna göre alt üstü göze takılan bir kamera ya da birbirimize puan verdiğimiz bir sistem olmaz değil. Gerçi birbirimizi puanladığımız bir sanal ortamımız hali hazırda mevcut. Zaten beğenilerimizle bir puanlama yapmıyor muyuz birbirimize?

Dizinin amaçladığı bana göre teknolojinin arka yüzünü göstermek. Her ne kadar devrimsel nitelikte icatlarla karşımıza çıksalar da bunlar hayatımıza geri dönüşü olmayan zararlar vermiyor mu? 

Geçmişte asla hayal edemeyeceğiniz en büyük teknolojik devrim ne? Ya da gelecekte olmasını istediğiniz bir teknolojik icat var mı? 

Black Mirror yeni sezonuyla bu gece Netflix'te... Mutlaka izlemelisiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder